Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Armenië in de studio met Andranik Muradyanik

Share

Adranik Muradyan  kwam 2 jaar geleden van Armenië naar België.  Hij studeerde duduk aan het muziekconservatorium van Jerevan.  De duduk is een traditionele houten herdersfluit, die bespeeld wordt met een breed riet. De mooie, melancholische klank doet denken aan een klarinet, maar dan met een zachtere klankkleur.

Vanavond organiseert Folk In’t Stad in Den Beulebak op de Antwerpse Sint-Niclaasplaats een benefietconcert voor en met Adranik. Zijn asielaanvraag werd namelijk geweigerd, hij wordt nu met uitzetting bedreigd en heeft steun nodig om advocatenkosten te kunnen betalen.

Adranik Muradyan is tegast in de studio en heeft enkele muziekanten meegebracht: Cornelia op viool, Jan Mertens op gitaar en Jackie Janssens, zang. Ze brengen enkele nummers en doen het verhaal van Adranik.

1 Comment on “Armenië in de studio met Andranik Muradyanik”

  1. #1 jackie
    on Aug 13th, 2013 at 2:21 am

    we hebben ondertussen een CD gemaakt. dank jullie,

Leave a Comment