Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Beweging Recht op Wonen

Share

Vanuit Gent kwamen Mano (Steunpunt Kraken) en Dominique (Victoria Deluxe) naar de studio om te vertellen over de Gentse Beweging Recht op Wonen, vorig najaar ontstaan naar aanleiding van heavy toestanden rond een aantal door het OCMW naar een camping doorverwezen gezinnen. We keuvelden over de vele leegstaande sociale woningen, verantwoord kraken versus foute beeldvorming, artikel 23 van de grondwet, de uitgebreide krakershandleiding, stakende slotenmakers in Spanje, een winterstop op uithuiszettingen, en krakers elders in Europa. Verwacht tegen het einde van de zomer: een heuse documentaire over kraken in België.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

1 Comment on “Voorwaarts!? Beweging Recht op Wonen”

  1. #1 Laurens
    on Jun 10th, 2013 at 4:34 pm

    de krakers in gent+merelbeke potaardenberg zijn aangesloten aan de maffia

Leave a Comment