Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Kunstencentrum Vlaams Fruit in gevaar

Share

Niet alleen in de sociale sector wordt bespaard, maar ook de culturele sector moet er aan geloven. Zo kreeg het Kunstencentrum Vlaams Fruit, bekend van Theater Het Appeltje en Het Klokhuis, deze week het nieuws dat ze in 2014 al hun subsidies zouden kwijtgeraken. Verantwoordelijke Cathrien Hermans kwam langs in onze studio en vertelde over de gevolgen van deze beslissing. We hadden het ook over de communicatie tussen het stadsbestuur en de sector, waar toch wel iets op aan te merken valt.

Vlaams Fruit heeft een mailactie op poten gezet. Wie wil meedoen mailt de zin “Wij willen dat de artistieke werking van Vlaams Fruit behouden blijft” naar philip.heylen@stad.antwerpen.be en bruno.verbergt@stad.antwerpen.be . Hieronder vind je de integrale oproep zoals die op facebook verscheen.

————————————————————————————– 

Hallo iedereen, In het kader van de besparing van 7 miljoen, heeft de stad beslist vanaf 2014 geen subsidie meer te geven aan Vlaams Fruit.  We kregen 65.000€, in 2013 60.000€ vanwege de crisisbezuiniging. Met die 60.000 € laten we twee theaters draaien, verschaffen we werk aan zo’n 25 mensen, spelen we reisvoorstellingen. Een bescheiden subsidie dus.  Geen subsidie betekent echter dat we de erf…pachten, de verzekeringen, het kadastraal inkomen, de gas- en electriciteitsrekening, etc allemaal van onze inkomticketjes moeten betalen.  Dit brengt onze artistieke werking in gevaar!

Volgende vrijdag (28 juni ) komt de beslissing op de gemeenteraad. We moeten tot dan protesteren en actievoeren. Vooral omdat in onze sector sommigen wel veel geld krijgen in deze besparingstijden.

Ik stel voor dat we de zin “Wij willen dat de artistieke werking van Vlaams Fruit behouden blijft” zoveel mogelijk mailen naar philip.heylen@stad.antwerpen.be
en bruno.verbergt@stad.antwerpen.be . Tot ze er horendol van worden.
Graag ook via facebook aan je vrienden vragen, het belangt ons allemaal aan.

Laat ons iets weten…en bedankt!

Catrien
Vlaams Fruit

0 Comments on “Kunstencentrum Vlaams Fruit in gevaar”

Leave a Comment