Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Persvrijheid in Turkije

Share

We belden met Mehmet Ozer, Foreign News Editor bij Hayat TV. Zij zijn één van de weinige media die Het Protest uitbundig in de kijker zetten, en dat werd hen door de overheid niet in dank afgenomen. Hun uitzendingen werden geblokkeerd, met als officiële reden dat ze geen vergunning hadden. Onzin, want dat vergunningenstelsel is nog maar net door de Turkse media-regulator ingevoerd, en alle prompt aangevraagde vergunningen waren nog in behandeling. De blokkering is intussen opgeheven. Maar ook op straat heeft de pers het niet makkelijk. Regelmatig worden journalisten hardhandig aangepakt door de politie, en/of opgepakt.

Site waar het nieuws over het protest voortdurend wordt bijgewerkt

0 Comments on “Persvrijheid in Turkije”

Leave a Comment