Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Brazilië: waar moet het naartoe?

Share

Het was een bewogen jaar in Brazilië. Een aangekondigde prijsverhoging van het openbaar vervoer riep protest op, dat uitgroeide tot een massale uiting van onvrede over het gevoerde beleid: te weinig sociale voorzieningen, te hoge belastingen, te veel corruptie,  en dan al dat geld voor die voetbal! De mainstream media schilderden de betogers eerst af als een stelletje herrieschoppers, en toen dat niet pakte, probeerden ze hun eigen interpretatie ingang te doen vinden (het volk is tegen de regering!). De door de presidente voorgestelde maatregelen klinken goed, maar weinig mensen geloven dat er ook veel van terecht zal komen. We belden voor een samenvatting met Benjamim Taubkin in São Paulo.

0 Comments on “Brazilië: waar moet het naartoe?”

Leave a Comment