Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

10 december: Dag van de Mensenrechten

Share

Naar aanleiding van deze internationale dag volgende week belden we met Gilles Van Moortel, communicatieverantwoordelijke bij Advocaten Zonder Grenzen. Hun doel: de mensenrechten overal ter wereld afdwingbaar maken. Hun werkdomeinen: het internationaal strafrecht en post-conflict-behandeling, o.a. in Rwanda na 1994; de verbetering van de rechtssituatie in landen in transitie, zoals Tunesië; en armoedebestrijding door het versterken van de rechtspositie van arme bevolkingsgroepen. Vanwege die laatste activiteit krijgen ze ook subsidies van overheden in het kader van ontwikkelingssamenwerking. AdZG werkt met lokale advocaten, ondersteund door ex-pats die specifiek over expertise beschikken in het internationaal recht.

0 Comments on “10 december: Dag van de Mensenrechten”

Leave a Comment