Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Leeuw uit blik

Share

Aan de lijn: Chris Mercer van Campaign against Canned Hunting, een organisatie die in Zuid-Afrika al zo’n vijftien jaar het fenomeen canned hunting bestrijdt. Dat houdt in dat leeuwen gefokt worden om op volwassen leeftijd uitgezet & meteen afgeschoten te worden, met kogels of zelfs met pijl en boog. Behoorlijk degoutant, want deze dieren zijn tam. De trofee gaat met de jager mee naar huis, de botten brengen een mooie som op als gegeerd ingrediënt bij de Chinese traditionele – heu – kwakzalverij. Heel deze business maakt dat ook de ‘wilde’ leeuwen in Zuid-Afrika en de omringende landen bedreigd worden, als noodzakelijk vers bloed in de kwekerijen.

Chris Mercer vraagt u allen om vooral één ding te onthouden: ga op vakantie in zijn land nooit welpjes knuffelen, en laat u ook niet wijsmaken dat u als vrijwilliger achtergelaten welpjes kunt komen helpen grootbrengen. Dit zijn allemaal diertjes die op volwassen leeftijd afgeknald zullen worden. De knuffel- en vrijwilligers-inkomsten helpen deze industrie voortbestaan.

Een verontwaardigde burger, Christine Jordaan, nam het initiatief om hier wereldwijd campagne over te gaan voeren. Dat resulteert komende zaterdag 15 maart in een leeuwenmars in 55 steden. In Kaapstad zal Desmond Tutu aanwezig zijn, en in Los Angeles treden ten voordele van deze zaak zowaar The Tokens op, die in 1961 een leeuwenhit scoorden.

In Brussel: om 14u30 bij de Zuid-Afrikaanse ambassade, Montoyerstraat 17-19. Er zijn ook (lekker makkelijk) nogal wat petities te tekenen: 12345

1 Comment on “Leeuw uit blik”

  1. #1 Monika Henningsson
    on Mar 10th, 2014 at 6:16 pm

    wir Schafen es noch in unserem Zeitalter alle wilden Tiere auzurottender König der tiere in Afrika es ist so wiederlich was Unsere Art sich so alles herrausnimt sie gehört nicht auf diese schöne Erde wir könnten so Schön heute Leben mit allen Tieren und allen Menschen Menschen also keine bestien.

Leave a Comment