Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Zomers hackers-kamp in België

Share

Een hacker in onze studio! Met name Anthony Liekens. Hij licht eerst toe wat wij onder ‘hacker’ dienen te verstaan: niet enkel een snode internet-magiër, blijkt. Hackers zijn mensen als u en ik, die echter bij het zien van iets wat mogelijk voor verbetering vatbaar is, volautomatisch zelf beginnen puzzelen aan een mogelijke volgende stap. Dat lukt niet altijd, maar de al doende opgedane kennis delen hoort in ieder geval wel bij het proces. Op die manier bewegen hackers zich op domeinen die de doorsnee burger-consument niet betreedt. Het gaat dan niet enkel om IT, maar ook om b.v. bio-technologie, of het uitdenken van nieuwe vormen van maatschappelijk functioneren, zoals het werken met bitcoins, of nieuwe manieren om ons te voeden (jeuj, meelwormenbrownies met lichtgevend bier!). Er bestaan al tweejaarlijkse internationale hackerskampen, die dan zo’n 3000 mensen bij mekaar brengen. Dit jaar in primeur in België, met name op de Hoge Rielen tijdens het lang weekend omheen 15 augustus: Fri3d, waarbij men op 256 deelnemers mikt. Het weer zal in ieder geval gehackt worden, dus zon gegarandeerd.

 

0 Comments on “Zomers hackers-kamp in België”

Leave a Comment