Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Brazilië: stilte in de storm

Share

Beetje vreemd interview met Benjamin Taubkin in São Paulo. We interviewden hem vorig jaar al over de felle protesten in Brazilië tegen al dat geld voor voetbal, terwijl de voorzieningen voor onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg in het land te wensen overlaten. Volgens hem is, tot zijn verbazing (hij noemt het ‘magisch’), met de start van het WK het protest grotendeels gestopt, is er een soort pauze, een luwte in de storm tot na het WK, “zoals mensen op een feestje ook hun problemen even laten voor wat ze zijn”. Er zijn nog wel protestbijeenkomsten, maar daar zijn dan maar een paar honderd mensen, niet de vele (tien-, honderd-) duizenden van voorheen. Die honderdduizenden gaan nu even helemaal op in het voetbalgebeuren. De bevolking is in geen geval de strijdpunten gewoon vergeten, en hij verwacht dan ook weer de nodige actie na het WK, zeker met de presidentsverkiezingen van oktober in het vooruitzicht. Bovendien zijn bij de meesten de ogen opengegaan voor wat voor machinerie de FIFA eigenlijk wel niet is. Wordt vervolgd.

0 Comments on “Brazilië: stilte in de storm”

Leave a Comment