Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Hinkley Point C: commotie over nieuwe kerncentrale

Share

In Hinkley Point komt er een derde kerncentrale bij. Deze kerncentrale kadert in een ruim plan om acht bijkomende kerncentrales te bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Het initiatief voor deze centrale wordt genomen door EDF, alhoewel ze ook geld van de Britse overheid ontvangen. Intussen heeft de Europese commissie haar fiat gegeven aan de Britse overheid om EDF staatssteun te verlenen. De Oostenrijkse overheid heeft hierop aangekondigd om acties te ondernemen tegen de uitspraak.

Wij spreken met Roy Pumfrey van actiegroep Stop Hinkley.

Herbekijk de uitspraak van Europees Commisaris voor Mededinging Joaquin Almunia via deze link.

0 Comments on “Hinkley Point C: commotie over nieuwe kerncentrale”

Leave a Comment