Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Geen bendevorming voor veldbevrijders

Share

Vorige dinsdag werden, drie en een half jaar na de feiten, de elf beklaagde veldbevrijders van de op voorhand ruim aangekondigde anti-ggo-actie in Wetteren in beroep dan toch vrijgesproken van bendevorming. Verschillende middenveldorganisaties vragen intussen om een duidelijkere definitie daarvan, zodat de term niet meer misbruikt kan worden om sociaal verzet te criminaliseren.

Er kwam wel een geldstraf voor het beschadigen van hekwerk en ‘voortijdig rooien van aardappelplanten’. De veldbevrijders vragen het ILVO om die som te besteden aan onderzoek naar echt duurzame landbouw.

De aardappelruil-actie bracht, zoals bedoeld, eindelijk een wat een ruimer debat op gang over de pro’s en contra’s van gentechnologie, de toekomst van onze landbouw, en de rol van de wetenschap in de samenleving. De pogingen van het middenveld om deze onderwerpen op de politieke agenda te plaatsen, waren tot dan toe mislukt.

Aan de telefoon: Steven, die we een week vóór de actie, half mei 2011, al in de studio ontvingen voor een dubbelinterview met een VIB-medewerker.

0 Comments on “Geen bendevorming voor veldbevrijders”

Leave a Comment