Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Hart boven Hard: Hartstocht naar Brussel

Share

Sinds de Vlaamse en federale regering zich op gang trokken, hebben zij kunnen rekenen op tegengas van meer dan duizend verenigingen en burgers die zich groepeerden in Hart boven Hard. Talloze lokale groepen werden opgericht, er werd naar buiten gekomen met een alternatieve septemberverklaring, de stakingacties werden ondersteund,… allemaal met één bedoeling: tonen dat er wél een alternatief is voor het gevoerde en aangekondigde beleid. De burgerbeweging onderstreept haar eisen, geformuleerd in tien ‘hartenwensen‘, op zondag 29 maart met een ‘Grote Parade’ in Brussel.

In de studio: bezorgde burger Nick Meynen (die we al een paar keer mochten ontvangen). Meynen is een van de initiatiefnemers van de ‘Hartstocht naar Brussel’. Met de Hartstocht wordt naar de hoofdstad gestapt in drie dagen, met onderweg tussenstops aan diverse plaatsen die aan hartenwens ‘Eco = logisch’ herinneren. Denk aan de kerncentrales of de plaats waar Uplace moet komen.

De dynamiek van Hart boven Hard leidt ook tot diverse lokale acties en momenten. Zo werd net na de uitzending begonnen met het planten van een Hart-boven-Hard-bos in Affligem, op initiatief van BOS+. Bedoeling is dat dit bos de tand des tijds doorstaat.We bellen daarover met Bert De Somviele.

>>>> Alle info over de Hartstocht: https://www.facebook.com/events/791389000916021/
>>>> Inschrijven voor de Hartstocht kan via deze link: https://www.eventbrite.com/e/tickets-hartstocht-naar-brussel-15450140787
>>>> Momenteel loopt er een ‘growfunding’ om Hart boven Hard te steunen. Meer info: https://www.growfunding.be/bxl/de-grote-parade 

0 Comments on “Hart boven Hard: Hartstocht naar Brussel”

Leave a Comment