Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Deurne: Groen mee in het bad, PVDA not amused

Share

De afgelopen 3 jaar reed het districtsbestuur van Deurne zichzelf langzaam maar zeker  volledig vast. Na de verkiezingen van 2012 werd een zeer krappe coalitie gevormd tussen N-VA, CD&V en VLD. Toen een  jaar geleden districtsraadslid Bruno Denys van N-VA de partij verliet uit onvrede met de bestuurstijl was de coalitie haar meerderheid kwijt. Eenkele maanden daarna zat Deurne bestuurlijk  helemaal geblokkeerd, ook al omdat er geen andere coalitie mogelijk is zonder Blok of N-VA.

Vorige week kondigde Groen aan dat ze aan het onderhandelen is met de coalitie om mee in het bestuur te stappen. PVDA was onaangenaam verrast want had met Groen en sp.a een alternatieve begroting opgesteld die zou voorgelegd worden aan de meederheid.

We praten met PVDA fractieleider Kristof Vissers: “We hadden een heel sterk positief alternatief klaarliggen. Dat zou  een positieve dynamiek gecreeerd hebben en ook een impact gahad hebben op het asociaal beleid van de stad.”

…. en met Groen-Deurne voorzitter Bob Reynders: “We hebben gewoonweg 5 zetels tekort voor een linkse meerderheid.”

1 Comment on “Deurne: Groen mee in het bad, PVDA not amused”

  1. #1 andries smet
    on Dec 23rd, 2015 at 1:24 am

    Deurne is nu al het vierde Antwerps district waar Groen mee bestuurt onder leiding van NVA . Zoals PVDA bij het vorige district bestuur in Hoboken 6 jaar deed , een minderheid coalitie steunen op voorwaarde dat die ook rekening hield met hun standpunten , zo had Groen het in Deurne ook kunnen doen , en met veel meer kans op succes . Terecht moeten wij ons de vraag stellen : WAT heeft Bart De Wever aan Groen beloofd ? Draai en keer het zoals ge wilt : voor links een heel trieste zaak , bij NVA knalt de champagne .

Leave a Comment