Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Movement X vertoont The Black Power Mixtape

Share

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig interviewden Zweedse journalisten in de VSA een aantal voorvechters in de strijd tegen rassendiscriminatie. De regisseur Göran Hugo Olsson vond heel wat van dit materiaal terug in stoffige archieven. Hij maakte een compilatie, en voorzag die van commentaar van hedendaagse Afro-Amerikaanse artiesten, activisten en wetenschappers. Het resultaat, The Black Power Mixtape, is nu maandag te zien in Klappei.

De avond wordt geprogrammeerd door Movement X, en bestaat naast de documentaire ook uit een nabeschouwing door Olivia Rutazibwa, docente International Development and European Studies aan de universiteit van Portsmouth, rond de lessen die hedendaagse burgerrechtenbewegingen uit die woelige periode kunnen trekken. We spraken alvast met Movement X-betrokkene Maarten Loopmans over de verschillen tussen en gelijkenissen met toen-ginder en nu-hier. Verder lichtte hij toe waar Movement X (niet) voor staat, en wat de organisatie doet.

0 Comments on “Movement X vertoont The Black Power Mixtape”

Leave a Comment