Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Out of a Box

Share

Toen het Karel Cuypershuis eind vorig jaar ophield een vrijzinnig centrum te zijn, verhuisden de kantoren van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging naar een nieuwe locatie. Het oude huis in de Lange Leemstraat had echter een meer-dan-kantoor- functie: op het gelijkvloers was er een ruime zaal met cafetaria voor tentoonstellingen, lezingen, debatten, en allerhande andere activiteiten. Daarom komt er nu in de Burburestraat een nieuwe multifunctionele vrijzinnige ruimte, los van de kantoren: Out of a Box. De naam verwijst naar het feit dat dit vrijzinnig trefpunt ruimer wil denken dan zijn soortgenoten. Naast het bieden van informatie en documentatie en het organiseren van de gebruikelijke inhoudelijke evenementen, wil Out of a Box namelijk ook aan jonge kunstenaars de gelegenheid bieden tentoon te stellen.

Op vrijdag 15 april is er vanaf 15u gelegenheid voor de buurtbewoners om eens te komen kijken wat er gaande is. Op zaterdag 16 april volgt dan de officiële opening, met vernissage van de eerste tentoonstelling.

0 Comments on “Out of a Box”

Leave a Comment