Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Update Netwerk Stadslandbouw

Share

Het Netwerk Stadslandbouw Antwerpen is intussen een paar jaar actief. Uit de door hen georganiseerde netwerkmomenten ontstonden al verschillende samenwerkingen, zowel op kleine schaal (bakfiets-distributeur x gaat het bio-vlees van schapenteler y rondbrengen) als op grotere schaal. We denken bij dat laatste dan b.v. aan Marta, de maandelijkse markt met kleinschalige producenten uit de buurt van Antwerpen. Ook verschillende Buurderijen in het Antwerpse kwamen hieruit voort. Verder tipt het netwerk alle leden als er landbouwgrond te koop staat. Zij constateren tevreden dat de term ‘stadslandbouw’ de laatste jaren aan een opmars bezig is en ook door beleidsmakers gebezigd wordt.

Curt Costrop, beleidsmedewerker van het Netwerk Stadslandbouw Antwerpen, en
Ann Verdoodt, bezieler van samentuin Dokske en pionier van de buurderij Merksem, beiden ook mede-oprichters van Transitie Merksem, kwamen hierover aan het woord in onze studio.

Op maandag 7 november om half acht ‘s avonds vertoont het Netwerk Stadslandbouw in filmhuis Klappei de ‘road movie’ 10 Billion – what’s on your plate?

0 Comments on “Update Netwerk Stadslandbouw”

Leave a Comment