Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Uitbreiding speelplein in Borgerhout ter discussie

Share

Het districtsbestuur van Borgerhout wil het speelpleintje aan de Joe Englishstraat, juist buiten de ring, uitbreiden. De tien parkeerplaatsen ernaast zouden daarbij sneuvelen.

De N-VA, die in Borgehout in de oppositie zit, is bij monde van  raadslid Patrick Van den Abbeele niet tevreden.

“Bij het districtsbestuur van Borgerhout is de anti-auto-ideologie belangrijker dan de gezondheid van de kinderen.”

Van den Abbeele: “In 2012 kregen de Borgerhoutenaren nog te horen dat de bestaande parkeerplaatsen zouden geïntegreerd worden in het nieuw plan.  Nu blijkt dat de parkeerplaatsen toch geschrapt worden, reageert de buurt hevig. Een paar jaar geleden al werden in een mum van tijd meer  dan 100 handtekeningen opgehaald.”

Hij wijst erop dat Groen in de zaak inconsequent is: “Groen schreeuwt moord en brand over de plannen om speelpleinen aan te leggen op de Slachthuissite op enkele honderden meters van de ring. Joris Giebens heeft in de gemeenteraad daarover al zijn duivels ontbonden. Hier zitten we niet op enkele honderden meters van de ring, maar op de berm, en wil men een nog groter speelplein maken. De coniferen die aan de rand van het plein stonden en dienden als geluids- en stofscherm liggen al plat. Bij het districtsbestuur van Borgerhout is de anti-auto-ideologie belangrijker dan de gezondheid van de kinderen. Juist op het moment dat men begint te spreken over de verbetering van de luchtkwaliteit door de overkapping van de ring trapt men ideologisch om zich heen.”

Links:
Bericht N-VA
Persartikel Nieuwsblad 2013

0 Comments on “Uitbreiding speelplein in Borgerhout ter discussie”

Leave a Comment