Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Wat Oosterweel ons leert over besluitvorming

Share

Als een bestuurlijke slang houdt Oosterweel ons al twintig jaar in de greep, al is die intussen al zo vaak vervelt dat het oorspronkelijke concept niet meer te herkennen valt. Nu het eindelijk bijna zover is, kan de spade de grond in met goedkeuring van iedereen. Niet in het minst dankzij de doorgedreven en volgehouden burgerparticipatie.

Dat we veel kunnen leren over dit fenomeen, zo leert ons Eva Wolf. Met Hollandse nuchterheid wijdde zij er een doctoraatscriptie aan, in samenwerking met professor Wouter van Dooren (UAntwerpen). We ontvingen haar in de studio, om het boek – De waarde van Weerstand – toe te lichten met commentaar van Wim Van Hees (Ademloos).

De waarde van weerstand (Wat Oosterweel ons leert over besluitvorming), Eva WOLF en Wouter VAN DOOREN, Uitgeverij Pelckmans Pro, ISBN 978-94-6337-085-1.

0 Comments on “Wat Oosterweel ons leert over besluitvorming”

Leave a Comment