Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Woodstock van het grootkapitaal // #MeToo

Share

Met het hem kenmerkend cynisme geeft journalist /activist Derek Monroe  zijn visie op het optreden van president Trump op het jaarlijks Wereld Economisch Forum in Davos.

“Trump is in Davos om zichzelf te promoten en om weg te geraken van de media-aandacht in  de VSA. Zijn speech zal eerder irrelevant zijn dan controversieel. De grote lijnen van de sociaal-economische politiek verschuiven te langzaam om merkbaar te zijn over één of zelfs twee presidentiële termijnen.”

Volgens Monroe betalen de aanwezigen 750.000$ om aanwezig te zijn op Davos. We hebben geverifieerd of er inderdaad bijna anderhalf miljoen uitgegeven  wordt om deelpremier Bourgeois en minister Kris Peeters naar Zwitserland te sturen. Een artikel op cnbc.com laat uitschijnen dat de bedragen lager, maar toch zeer aanzienlijk, zijn.  “De stelling van politici dat ze naar Davos gaan om contracten te helpen afsluiten en jobs  creëren is belachelijk. Ik denk dat ze vooral uitkijken of er geen opportuniteit is voor een jobje na hun politiek leven. Davos is een woodstock voor de elite van het grootkapitaal.”

Trump in Davos:

 

Derek Monroe laat ook nog zijn licht schijnen op #MeToo en de impact ervan:  “De institutionalisering kan de relaties tussen de sexen verzuren.” Ook hier ziet hij de band met corporatisme en neo-liberalisme. ” Ook communistische en fascistische regimes moeiden zich met het sexleven maar er was een terughoudendheid als het over de private levenssfeer ging. Nu bestaat er zelfs een app waarop koppels kunnen verklaren dat ze ermee instemmen om te poepen.”

#MeToo:

0 Comments on “Woodstock van het grootkapitaal // #MeToo”

Leave a Comment