Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Tillerson en Cambridge Analytica

Share

Kort voor het groot nieuws zou worden licht Derek Monroe ons in over Cambridge Analytica.  Niet zozeer over het feit dat Facebook hen liet begaan. Maar over het uitblijven van verontwaardiging  nu blijkt dat deze buitenlandse (Britse) firma zich gemoeid heeft met de verkiezingen in de VS.

Cambridge Analytica is een  dochter van een andere britse firma, SCL,  SCL noemt zichzelf een ‘global election management agency’.
Maar in tegenstelling tot de Russen wordt er niet moeilijk over gedaan als een Britse firma zich in de Noord-Amerikaanse verkiezingen mengt.
Cambridge Analytica wordt gefinancierd door Robert Mercer, een 71 jarige Amerikaan die fortuin gemaakt heeft in de IT sector. Hij geeft nooit interviews en heeft verder vooral interessante politieke ideeen. Zo vindt hij de civil rights act een grote vergissing.

We beginnen met het vertrek van Rex Tillerson, de voormalige sjef van Exxon.

0 Comments on “Tillerson en Cambridge Analytica”

Leave a Comment