Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Pleidooi voor het sluiten van de Antwerpse Ring … voor de fiets

Share

De Deurnese en Berchemse afdeling van de Fietsersbond pleiten voor een versnelde aanleg van een volwaardige fietsring rond Antwerpen. Een fietsring? Verwacht geen copy-paste van wat een autostrade is, of enkele fietspadjes die rechts en links neergegooid worden, maar een weg voor fietsers die minstens 6 meter breed is en geen kruispunten of verkeerslichten heeft. De fietsring zorgt ervoor dat fietsers veilig, snel en efficiënt van zuid naar noord kunnen en van west naar oost, van Beveren naar Deurne of van Merksem tot helemaal in het pittoreske Schelle. Volgens de Fietsersbond is dit een voorwaarde om de modal split van 70/30, laat staan die van 50/50 waar te maken. Jos Van Hoofstat (Fietsersbond Deurne) geeft tekst en uitleg.

Verduidelijking bij het gesprek deel 1: een overzicht van de aansluitingen op de fietsring

Verduidelijking bij het gesprek deel 2: een grondplan van de streek met de fietsostrades en -ring

0 Comments on “Pleidooi voor het sluiten van de Antwerpse Ring … voor de fiets”

Leave a Comment