Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Korte keten boeren in de lift door Covid

Share

Vijf jaar geleden startte Stef Janssen het initiatief Boeren en Buren in Bar Paniek. Inmiddels is Stef met de buurderij elke dinsdag een vast gezicht in de Permeke bibliotheek.
Het is een korte keten-initiatief waar mensen via een digitaal platform wekelijks verse groenten en fruit kunnen bestellen en komen halen op het afhaalmoment. Tijdens de lockdown steeg het aantal gebruikers aanzienlijk. Geen drukke supermarkten, niet aanschuiven aan de kassa.
“Sommige nieuwkomers zullen blijven, anderen gaan weer terug over op hun oude manier winkelen. We bieden in ieder geval een alternatief voor de supermarkt. En niet iedereen heeft tijd om zelf naar een lokale boerderij te gaan. We brengen de producten dus voor hen al naar de stad. Ze zien de boeren van wie ze kopen, en voor de boeren is het ook fijn dat ze op voorhand weten wat en hoeveel ze moeten oogsten. De werking van buurderijen wordt permanent geëvalueerd, zodat men snel op nieuwe tendensen en noden kan inspelen. Dit gebeurt voornamelijk centraal vanuit Frankrijk, waar het initiatief eerst het licht zag.”
Instappen kan nog. Er zijn geen wekelijkse aankoopverplichtingen.

0 Comments on “Korte keten boeren in de lift door Covid”

Leave a Comment