Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Vrijgekomen plaats door gebruik deelauto’s kan handig gebruikt worden om publieke ruimte opnieuw in te richten

Share

Foto: Leen N

Tom Alleman van het autodeelplatform Cambio is voor ‘alleman nen deeloto’.

Cambio heeft op lange termijn te maken  met een groeiende vraag, al merkte men tijdens de lockdown wel enkele maanden een terugval, wellicht vooral ingegeven door de beperking tot noodzakelijke verplaatsingen.Tijdens de vakantieperiode waren ze weer terug in opmars door onder andere de staycationers, die kortere uitstappen doen in beperkte kring.
Cambio ijvert er ook voor om de vrijgekomen openbare ruimte terug te geven aan de stad door een vermindering van het aantal (geparkeerde) auto’s .Op een moment dat men de publieke ruimte herbekijkt in het kader van de coronamaatregelen zou men daar handig op moeten inspelen. Meer speelstraten, experimenteren met autovrije of verkeersluwe straten, de horeca die extra terrasruimte gebruikt … de mogelijkheden zijn legio. Helaas lijkt men er nog onvoldoende gebruik van te maken.

0 Comments on “Vrijgekomen plaats door gebruik deelauto’s kan handig gebruikt worden om publieke ruimte opnieuw in te richten”

Leave a Comment