Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Nieuwkomers en het klimaat

Share

Omar Nahas, afkomstig uit Syrië, woonde al lang in ons land (en daarvoor nog langer in Nederland) toen de oorlog in zijn land uitbrak. Hij ging zich actief inzetten voor de vele Syrische nieuwkomers. Zo was hij de bezieler van het initiatief Tafels van Vrede, een groep nieuwkomers uit het Midden-Oosten die allerlei initiatieven ontplooien voor de eigen groep, en die ook sterk inzet op ontmoeting met anderen.

Omdat Omar ook bij andere sociale vraagstukken betrokken is, merkte hij op dat de diversiteit in veel actiegroepen te wensen over laat, overigens meestal tot grote frustratie van die actiegroepen zelf. Vandaar dit nieuw initiatief: een wandeling in het teken van de duurzaamheid, waarbij een nieuwkomer praat met een ‘oude Belg’ over thema’s die daarmee te maken hebben. De wandeling kadert binnen de activiteiten van het initiatief Taalsleutels, dat dit jaar in het teken staat van het klimaat.

 

0 Comments on “Nieuwkomers en het klimaat”

Leave a Comment