Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Het Nabije Westen – 23-07-2022

Share

Het winterplan van de regering ontziet de grote vermogens.
Een minimumpensioen van 1.500 euro blijkt dan toch niet zo evident.
Over het voortbestaan van de regionale luchthaven van Deurne is ook al veel inkt gevloeid. Maar is het verantwoord om daar geld te blijven inpompen?
Na decennia van verlies, blijven toch nogal wat mensen voorstander van de luchthaven: het is toch zo gemakkelijk, mijnheer….
Over weer, klimaat en hitte hoor je dezelfde heel persoonlijke argumenten om dat lekker te vinden. Of net niet lekker, dat kan ook. Wat het op termijn en voor de natuur betekent, interesseert de meesten niet.
Doorstroming van verkeer (én openbaar vervoer), betonvlaktes, bereikbaarheid, groene oases van 3 bomen? In Antwerpen weten ze er alles over.
Met veel bouwdossiers is ook wel wat aan de hand: er wordt van alles doorgedrukt zonder rekening te houden met de buurt, de bewoners, de gezondheid… Tunnels in het oude centrum krijgen dan ook de eufemistische benaming ‘verdiepte kaaiweg’.
De ruimtelijke verrommeling zorgt voor immobiliteit. Iemand die daar alles over weet is Koen Kennis, zonder Kennis van zaken…
Is er beterschap op komst? In theorie en op plannen, ontworpen ver van de realiteit, wel. In de praktijk wordt het er vaak alleen maar erger op.
De barones is verontwaardigd omdat ze met ‘je’ is aangesproken door een knappe, jonge verkoopster van kleur. Dat komt omdat we in Vlaanderen geen hoffelijkheid kennen.
En wie gaat de herfstbooster betalen? De Vlaamse overheid of de federale? Ja, daar mag al eens een hartig woordje over gesproken worden.
En veel inkomensonafhankelijke subsidiestromen komen niet bij de armen maar bij de rijken terecht.
Tegemoetkoming voor verwarming met stookolie? Alleen digitaal aan te vragen.
Trekt straks de overheid aan het kortste zeel bij de onderhandelingen met Engie/Electrabel voor het openhouden van de kerncentrales?
De homopropagandawet in Rusland is wellicht slechts een opstapje naar meer onvrijheid en meer bestraffing.

0 Comments on “Het Nabije Westen – 23-07-2022”

Leave a Comment