Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

N-VA in de pas van Israël

Share

Er kleeft bloed aan de handen” van veel Belgische politici”, stelde André Gantman (N-VA) op een pro-Israël evenement een week na de inval van Hamas waarbij 1400 Israëli doodgeschoten werden, het merendeel burgers.

De reactie van Gantman is in lijn met die van N-VA-partijvoorztter De Wever en andere partijleden. De uiterst rechtse vleugel van de partij bij monde van Theo Franken ging nog een stap verder en concludeerde dat de publieke westerse opinie “extreem anti Israël is door veertig jaar massamigratie”.

De realiteit is dat het vooral de opinie van N-VA zelf is die gekeerd is na 2010. Met Frank Olbrechts van Apache overlopen we de respons van de N-VA-mandatarissen en de banden van de partijleden met de Israëlische lobby. Parlementsleden Koen Metsu en Kathleen Depoorter in het bijzonder  laten zich kennen als lobbyist voor het Israëlisch regime en het discrediteren van het Palestijns middenveld.

We beginnen echter met een aantal van de gemeentelijke politiekorpsen die ingingen op de uitnodiging van de extreemrechtse Israëlische minister van ‘Diaspora en de strijd tegen anti-semitisme’ om een ‘anti-terrorisme’-opleiding te volgen. Daarbij ging het niet alleen om grootstedelijk Antwerpen met haar N-VA burgemeester. ook Oostende, met een coalitie van VLD, N-VA en Groen ging in op de vraag.  Het lijkt erop dat Groen-kopstuk Wouter De Vriendt niet op de hoogte gesteld werd van het initiatief door burgemeester Tommelein.

0 Comments on “N-VA in de pas van Israël”

Leave a Comment