Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Iedereen stadsdichter!

Share

In onze studio: Steven Van de Putte, ex-stadsdichter van Deinze. Hij ging na zijn vier jaar stadsdichterschap op stap in Vlaanderen en Nederland, bezocht 17 stadsdichters, en publiceerde onlangs het boek ‘Iedereen stadsdichter’. Hij wil daarmee een handleiding aanbieden voor steden die een stadsdichter willen aanstellen en het warm water niet opnieuw willen uitvinden. We hadden het onder andere over de meerwaarde die zo’n stadsdichter biedt, het belang van duidelijke afspraken, en vooral ook van het vrije woord.

Steven Van de Putte is in Antwerpen naar aanleiding van de presentatie van zijn boek nu maandagavond, in het kader van een avond ingericht door de Antwerpse stadsdichters in Filmhuis Klappei. Ze vertonen er de film Joan Baez I Am a Noise, waarna samen met Steven Van de Putte een nabespreking volgt over het (Antwerpse) Stadsdichterschap.

0 Comments on “Iedereen stadsdichter!”

Leave a Comment