Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Vooruit met Europa: Kathleen Van Brempt

Share

Kathleen Van Brempt

Met Kathleen van Brempt overlopen we het Vooruit-programma voor de Europese verkiezingen. Over de Green Deal,  landbouw, defensie en diplomatie, euro-regelneverij en bureacratie, vetorecht,een Europa van de transfers, socio- industriel beleid, en migratie .

“Als er een overheid is die teveel regeltjes oplegt is het wel de Vlaamse regering. Veel meer dan Europa en niet omdat Vlaanderen door Europa gedwongen wordt.” 

“Laat het duidelijk zijn: Ik ben voor een Europa van de transfers. Dat is niet alleen in het belang van de landen die geld ontvangen maar ook in ons belang.”

We beginnen met een terugblik op haar verwezenlijkingen als Vlaams minister van mobiliteit.

“Ik hoop vurig dat mijn partij opnieuw in de Vlaamse regering kan stappen om het mobiliteitsdebacle  van de vorige regeringen op te lossen.”

Kathleen Van Brempt zit opnieuw in de Antwerpse gemeenteraad. Op 18 december ’23 verworp het stadbestuur, inclusief Vooruit, een motie die de stad oproept om illegale wapentransporten waarvan weet is door te geven aan de Vlaamse administratie, zoals voorzien door de Vlaamse wetgeving. Aanleiding waren illegale wapentransporten door de Antwerpse haven naar Israël en Saoedi-Arabië. Van Brempt geeft aan dat ook zij de motie niet zou gesteund hebben: “Als Antwerpen de transporten niet toelaat dan gaan ze naar een andere haven uitwijken.”

0 Comments on “Vooruit met Europa: Kathleen Van Brempt”

Leave a Comment