Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Extreem geweld in de Gaza

Share

Een gesprek met het Actieplatform Palestina in verband met Israëls militaire acties in de bezette Palestijnse gebieden. Het Actieplatform is verontwaardigd omdat de Europese Unie en ook België, Israëls optreden in Gaza gedogen  omdat Hamas er aan de macht is. Het vernietigen van burgerdoelen, en het buitensporig agressief militair optreden door het Israëlische leger, vormen zonder twijfel grove schendingen van het oorlogsrecht en zullen door Palestina niet onbeantwoord blijven. De operatie brengt ook het recente akkoord tussen  Fatah en Hamas in gevaar, een akkoord dat gezien kan worden als een eerste stap in de richting van een erkenning van de staat Israël.

0 Comments on “Extreem geweld in de Gaza”

Leave a Comment