Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Daklozen Aktiekomitee/ Ministerie van Wooncrisis

Share

Philipe De Craene van het Daklozen Aktiekomitee, één van de zelforganisaties betrokken bij de bijeenkomst van het Ministerie van Wooncrisis over het gebrek aan woonbeleid op de verschillende niveau’s in België.

Op de agenda staan o.a het grondwettelijk recht op wonen en het voorlopig verblijfsadres als mogelijke uitkomsten. Het ministerie van woonbeleid klaagt het gebrek aan woonbeleid en te kort aan huurwoningen aan. Mogelijke oplossingen die ze naar voren schuiven zijn meer sociale woningen en een laagdrempeligere toegang tot deze woningen, het op punt stellen van de woonbegeleiding en huursubsidies mits ze gekoppeld zijn aan huurprijs reglementeringen.

In het klooster, in de Ploegstraat (achterkant zoo) organiseert het dak elke woensdag een inloop. Je kan er terecht voor informatie en soep aan 10cent. In de toekomst komt er mogelijk een project voor nachtopvang.

0 Comments on “Daklozen Aktiekomitee/ Ministerie van Wooncrisis”

Leave a Comment