Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Aktie voor Sans Papiers bij minister Turtelboom

Share

Op zondag 31 augustus voert Haven vzw  aktie voor de regularisatie van mensen zonder papieren. Die gaat door in Puurs, de thuishaven van minister van asiel en migratie Turtelboom (Open VLD), waar een symbolisch fort zal worden gebouwd.
We hebben Hilde Geraets van Haven vzw te gast. De aktievoerders eisen in de eerste plaats dat de minister het regeerakkoord uitvoert waarin staat dat “Duurzame Lokale Verandering een reden voor Regularisering” is. Een omzendbrief werd beloofd maar komt er blijkbaar niet, met menselijke drama’s tot gevolg. Eigenaardig genoeg slagen onze politici er ook in om dit dossier communautair  te maken.  
Verder legt ze uit wat volgens haar de toestand in Steenokkerzeel heeft doen exploderen.  
Na ons gesprek over Doel was Johan Malcorps in de studio gebleven. Hij vindt de voorstellen van Joëlle Milquet veel realistischer dan die van de vlaamse politici.

0 Comments on “Aktie voor Sans Papiers bij minister Turtelboom”

Leave a Comment