Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

CO2 reducties autos nog niet helemaal in de pocket

Share

Joeri Thijs van Greenpeace is tevreden dat het Milieucomite van het Europees parlement de Industriecommisie niet gevolgd is om de CO2 emissienormen af te zwakken.   Anderzijds vindt hij dat wat op tafel ligt niet echt ambitieus is. De boetes bij overtreding zouden hoger mogen en er zou naar een veel lagere doesltelling dan 120g CO2 per km  moeten gegaan worden. Verder geldt  die limiet niet per auto maar per fabrikant. Als u een Smart koopt  subsidieert u dus de hoge uitstoot van de dikke Mercedessen.

Frieda Brepoels (N-VA) hield de afzwakking mee tegen.  Ze geeft toe dat dat het een kompromis is. Anderzijds is de strijd zelfs over dat kompromis  nog niet gewonnen aangezien het voorstel nog door het voltallig parlement en de Raad moet goedgekeurd worden. Ze is niet gelukkig dat de meerderheid van de christendemocratische fractie het compromis afkeurde omdat het tever zou gaan. “Er moeten beslissingen genomen worden”.
Ook voor het plan in verband met de reducties van CO2 emissies in het algemeen kondigt Brepoels aan dat ze een slap voorstel niet zal laten passeren.

0 Comments on “CO2 reducties autos nog niet helemaal in de pocket”

Leave a Comment