Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Historiek en leefbaarheid Doel

Share

Paul Arts, eindredacteur van de 2e leefbaarheidsstudie van Doel in 2000 is te gast in de studio. Hij geeft de historische achtergrond rond de Doel problematiek. 
De konklusie destijds was dat Doel  leefbaar was als er een  buffer zou aangelegd worden. Die ligt er ondertussen. Het advies was verder om het dorp te herbevolken, maar daar is niet al te veel van terecht gekomen. Ook hij uit zijn twijfel over de noodzaak van de aanleg van het Saeftinghedok waarvoor Doel moet verdwijnen.

1 Comment on “Historiek en leefbaarheid Doel”

  1. #1 lauwers frie
    on Dec 23rd, 2008 at 10:53 am

    beste,

    deze reportage werd mij net doorgezonden.
    Voor deze reportage kan ik U alleen maar danken.
    Toch een correctie : in Doel werd niemand onteigend.Een sociaal bemiddelaar heeft de mensen begeleid naar vrijwillige verkoop. Hoe dit gebeurd is wil je niet weten……Dat de overheid zelf huizen heeft gevandaliseerd ….daar hebben wij de bewijzen van…..hierover bevraagd werd dit afgedaan als een ” spijtige onnadenkendheid”….door een expert aangesteld door de maatschappij, werden de huizen gekeurd volgens de ” nieuwe wooncode”…en dus massaal onbewoonbaar verklaard…..de manier waarop wil je ook niet weten….Kunstdoel wil een antwoord zijn op de hebberigheid van de haven……stop met verdere afbraak….laat bewoning toe (desnoods beperkt) en maak een hub tussen Lillo, Liefkenshoek en Doel….met allerlei projecten ( er staan er voor volgend jaar heel wat op stapel)en gebruik dit als een meerwaarde voor de haven van Antwerpen…om dit te volgen zie http://www.kunstdoel.net
    vriendelijke groeten,

    frie lauwers Doel coördinator Kunstdoel

Leave a Comment