Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

stRaten Generaal over bouwaanvraag Lange Wapper en Stedelijke Ringweg

Share

De bouwaanvraag voor de Lange Wapper brug werd op 4 mei ingediend, dus nu komt er een “openbaar onderzoek” waarbij de burger inzage krijgt in het dossier.
Manu Claeys van stRaten Generaal (SG) is niet gelukkig met de manier waarop dit gebeurt: het dossier met onder andere  450 plannen zal amper 20 werkdagen dagen te bekijken zijn, terwijl er al anderhalve dag nodig is om de plannen gewoon open en toe te vouwen. Het is  niet duidelijk of het dossier ook electronisch zal terbeschikking gesteld worden. SG vraagt om de procedure te verlengen en de digitale ontsluiting van het dosier.  (Uiteindelijk werd het dosier ook digitaal toegankelijk gemaakt, zie link HIER.)
Eerst heeft Manu Claeys het over een bijkomende financiele korrektie die nodig zou zijn: het Oosterweel tracé van  BAM  (waarvoor de bouwaanvraag nu binnen is) zou geen (6%?) BTW moeten afdragen op zijn tolgelden, terwijl met een dergelijke vrijstelling geen rekening gehouden is voor het SG alternatief.

Verder is Manu Claeys helemaal niet te spreken over het feit dat BAM de plannen voor het zuidelijk deel van de Stedelijke Ringweg niet wil vrijgeven voor ze definitief zijn.”In welke maatschappij leven we als we de plannen maar mogen zien als ze definitief zijn. Als ze definitief zijn is er geen inspraak meer mogelijk.”

0 Comments on “stRaten Generaal over bouwaanvraag Lange Wapper en Stedelijke Ringweg”

Leave a Comment