Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Kritisch fietsen in ‘t Stad

Share

“Fietsers blokkeren het verkeer niet: fietsers ZIJN het verkeer”. Onder dit motto komen iedere laatste vrijdag van de maand, zomaar spontaan, fietsers bij mekaar om gezellig in groep door de stad te fietsen – en dat in meer dan driehonderd steden ter wereld. Een evenement met een geschiedenis die teruggaat tot in de jaren zeventig in Zweden, en dat zijn huidige naam, Critical Mass, in 1992 kreeg in San Francisco. In principe is er geen centrale of zelfs nog maar lokale organisatie. Zowel qua praktische uitvoering als qua achterliggend ideeëngoed kunnen de collectieve fietstochtjes dus per stad zeer verschillend ingevuld worden. De bedoeling is wel steeds om fietsers als weggebruikers eventjes prominent op het voorplan te plaatsen. Sinds januari ook in ‘t Stad, waar het aantal deelnemers voorlopig met de stijgende temperaturen mee-evolueert. Zullen we de 80.000 van Budapest evenaren? Fietst binnenkort Prins Filip mee?

Critical Mass – Antwerpen

0 Comments on “Kritisch fietsen in ‘t Stad”

Leave a Comment