Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Kritisch fietsen in Boedapest

Share

In Boedapest wijkt de Critical Mass-formule (zie net hieronder) nogal af van het oorspronkelijke idee: de routes worden vooraf keurig aangevraagd & afgezet door een centraal organisatie-comité, dat ook een gerichte mediacampagne voert rond een duidelijk omlijnd eisenpakket. ‘t Is ook niet maandelijks, maar slechts twee keer per jaar: op 22 september, internationale autoloze dag, en 22 april, internationale aarde-dag. Boedapest is echter vooral bekend als de stad van de Zeer Vele Deelnemers: in april vorig jaar maar liefst 80.000! Belangrijker: sinds de eerste rit kwamen er heel wat fietspaden bij, en verdubbelde drie jaar achter mekaar het aantal fietsers-voor-dagelijks-vervoer in deze vroeger uiterst fiets-onvriendelijke stad. Gábor Bihari vertelt (in het Engels) hoe het groeide.

Critical Mass – Boedapest – gedeeltelijk ook in Engelse versie

0 Comments on “Kritisch fietsen in Boedapest”

Leave a Comment