Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

BAM/stRaten Generaal over negatief advies voor Raad van State

Share

…en nog veel meer: Er kwamen ons de afgelopen 10 dagen weer wat perscommuniqués en mediaberichten tegemoet.
Eerst stelde BAM de 17.000 bezwaarschriften in vraag, daarna verscheen er een interview met de ontwerpers van de Lange Wapper brug. Daarin verdedigden ze enerzijds het viaduct maar hadden ze wel kritiek op de aansluiting van dat nieuwe brug op de ring, ter hoogte van Merksem en Deurne.
En op 3 juli kwam dan dus het bericht dat de auditeur aan de Raad van State een negatief advies geeft over het Ruimtelijk UitvoeringsPlan. Als dat over 2 maanden bevestigd wordt betekent dat drie jaar uitstel, aldus BAM.
We hebben achtereenvolgens Manu Claeys van stRaten Generaal en Nick Orbaen van BAM aan de lijn.
De saga gaat door want volgende week komt de laatste ARUP-SUM studie uit met de evaluatie van het 4e tracé. De traject is gelijkaardig aan het stRaten Genraal-tracé, maar zonder de Oosterweelknoop; stad ziet dat wel zitten. Voor BAM gelden de destijds door het vlaams parlement opgelegde randvoorwaarden, en daarin stond de Oosterweelknoop: “het is dus evident dat dit 4e tracé geen goede oplossing is“. Wordt woensdag vervolgd…

0 Comments on “BAM/stRaten Generaal over negatief advies voor Raad van State”

Leave a Comment