Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Kaping in Middellandse Zee

Share

Op 30 juni kaapte het Israëlisch leger een bootje dat op weg was met hulpgoederen van Cyprus naar Gaza. Het gaat om een initiatief van de “Free Gaza Movement“, die er vorig jaar  wel een aantal keer in slaagde om hulpgoederen naar Gaza te voeren. Deze keer was de boot bemand met onder andere voormalig Amerikaans presidentskandidate Cynthia McKinney en Nobelprijswinnares Mairead Maguire.  Ze werden afgevoerd en gevangen gezet met 14 in een cel van 7 op 7meter. Ze worden  beschuldigd van het illegaal binnenkomen van Israël.
We praten met Greta Berlin van Free Gaza. Ze wijst erop dat de blokkade vooral economische redens heeft: Eerst wordt de economie van Gaza vernield, dan krijgt Gaza humanitaire steun die Israël ten goede komt, want Israël levert de goederen en belast de import. Het openen van de haven van Gaza brengt dit ‘economisch model’ in gevaar.

0 Comments on “Kaping in Middellandse Zee”

Leave a Comment