Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Patrick Janssens over Oosterweel

Share

Voor burgemeester Patrick Janssens is het vooral de stedenbouwkundige meerwaarde van het ARUP-SUM tunneltracé die het verschil maakt, en verder het feit dat er veel minder overlast zal zijn tijdens de bouw.
“We krijgen geen brug over de Schelde, maar een modern viaduct van Vilvoorde en dat heeft Antwerpen niet nodig. De tijd dat we een autostrade zo dicht bij de stad legden is gelukkig voorbij, en moet ook voor Antwerpen voorbij zijn.”
“BAM is een soort actiegroep geworden om zijn eigen project te verdedigen. Het gaat over veel geld. En alle mensen die denken te kunnen factureren weren zich nu als duivels in een wijwatervat.”
Verder over de Antwerpse coalitie: “Er is een fors meningsverschil geweest binnen de coalitie maar we zullen onze samenwerking daardoor niet laten verzuren. We hebben een bestuursakkoord gemaakt en zullen dat verder uitvoeren.”
“Als burgemeester zal ik verder aan de Antwerpenaars zeggen wat ik best vind voor de stad, maar zal dat niet doen met een grote campagne. Ik moet me zover mogelijk van straatgevechten weghouden.”

Verder hebben we het over de houding van Vlaams premier Peeters en over de informatiecampagne van de stad. Tenslotte vragen we Patrick Janssens, als SP-a-kopstuk, wat het standpunt is van zijn partij in verband met Doel, maar daar houdt hij de boot af.

0 Comments on “Patrick Janssens over Oosterweel”

Leave a Comment