Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Turkse dammenplannen bedreigen historische sites

Share

Ipek Tasli op het Mesopotaams Sociaal Forum

Ipek Tasli van Initiative to keep Hassankeyf alive over de gevolgen van het de bouw van de Ilisu-dam voor het Zuid-Oost Turks/ Koerdisch / Syrisch / Iraaks  grensgebied in het algemeen en het stadje Hassankeyf in het bijzonder.

De Ilisu-dam is een onderdeel van het zogenaamde GAP-project, dat de bouw van 22 dammen voorziet om de situatie in deze regio te verbeteren. De werkelijkheid ligt anders voor de lokale bewoners.
“Werkgelegenheid, welvaart en irrigatie voor de landbouwgronden bleven grotendeels uit. Vernietiging van Koerdisch cultureel-historisch erfgoed en ecologische parels zijn een feit. Duizenden mensen moesten uitwijken en hebben een onderkomen in één van de sloppenwijken van de grote steden in Koerdisch Turkije moeten zoeken.” zegt Ipek Tasli

0 Comments on “Turkse dammenplannen bedreigen historische sites”

Leave a Comment