Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Dexia in Israël

Share

Twee Israël-gerelateerde acties in het verschiet. Een vertegenwoordiger van het Vlaams Palestina-Comité licht toe.

Morgen, zondag 9 mei, komen op het Kiel twee Israëlische dames hun verhaal doen. Esti Micenmacher van de NGO Who Profits? zal het hebben over internationale bedrijven die baat hebben bij de Israëlische bezetting, en Angelina Godfrey Goldstein van de Israeli Committee Against House Demolitions legt uit hoe de Palestijnen het leven moeilijk wordt gemaakt door het systematisch slopen van hun huizen in de gebieden – ook buiten Israël – waar ze ongewenst zijn.

Volgende woensdag 12 mei is er dan een manifestatie van het platform Israël koloniseert – Dexia financiert tegen – tiens – de financiering van de Israëlische illegale kolonisatie door Dexia, tijdens de Algemene Vergadering van die bank.

Na ons gesprek hadden we het nog met Leen over haar recente uitstap naar Israël, waar ze met wat vrienden gewoon zelf eens ging kijken hoe het leven daar nu is.

0 Comments on “Dexia in Israël”

Leave a Comment