Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Freegaza-massacre: reacties in België

Share

Maandag 31 mei waren er in Brussel verschillende solidariteits-demonstraties met de activisten op de Free Gaza Flotilla, die de nacht ervoor gewelddadig door het Israëlische leger werden bestormd. Er vielen minstens negen doden en tientallen gewonden. Een lid van de Unie voor Arabische Studenten aan het woord tijdens de betogingen voor het ministerie van buitenlandse zaken in hartje Brussel en even later voor de Israëlische ambassade in Brussel.

Dinsdagochtend sprokkelden we reacties bij Ludo De Brabander van Vrede, die het Midden-Oosten van nabij volgt, en Mario Franssen van Intal, de noord-zuid solidariteitsorganisatie die onlangs de steun van Dexia (met Jean-Luc Dehaene) aan de illegale bouw van Israëlische kolonies aan de kaak stelde.
Ludo De Brabander heeft het, onder andere, over het Israëlische embargo dat slechts 81 producten toelaat (lijst HIER).

0 Comments on “Freegaza-massacre: reacties in België”

Leave a Comment