Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Zet Europa de deur open voor genetische gemanipuleerde kweek?

Share

Jonas Hulsens van Greenpeace vindt van wel. De  Europese Commissie stelt voor om de lidstaten het recht te geven Genetisch Gemanipuleerde Organismen (GGO’s) te verbieden. Maar tezelfdertijd wil de commissie dat de lidstaten in de Raad hun kritische houding opgeven, zegt Greenpeace . Dat zou leiden tot veel meer Europese goedkeuringen. Het is die kritische houding van de lidstaten in de Raad van Ministers die ervoor zorgde dat tot nu toe slechts 2 GGO’s de Europese goedkeuring kregen.

In België staat Vlaanderen, met zijn sterkere bio-industrie, positiever tegenover GGO’s dan Wallonië. Het zijn vooral de liberalen en de CD&V die pro-GGO zijn.

0 Comments on “Zet Europa de deur open voor genetische gemanipuleerde kweek?”

Leave a Comment