Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Heropbouw Haiti wegens verlof uitgesteld

Het gaat niet echt vooruit in Haiti. Het puin ligt er nog, de mensen zitten nog altijd in kampen, en nu is de tweede vergadering in zes maanden van de commissie voor de heropbouw van het land (de CIRH), met Bill Clinton, ‘om diverse redenen’ een maand uitgesteld.

Ondertussen worden voorbereidingen getroffen om de parlementsverkiezingen  (die door de aarbeving niet konden doorgaan in het voorjaar) in november te organiseren. Daarbij is de kring rond president Préval vooral bezig met het buiten spel zetten van de oppositie. Dat is voor de buitenlandse donoren blijkbaar geen probleem.

Joris Willems doet verslag vanuit Port-au-Prince.

0 Comments on “Heropbouw Haiti wegens verlof uitgesteld”

Leave a Comment