Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Onteigeningen aan het Moorkensplein

MoorkenspleinDat Borgerhout meer groen nodig heeft, is een understatement: het district wordt in de volksmond soms ook wel het “grijze district” genoemd. Tijd voor een parkje, dacht men bij het stadsbestuur en dito vastgoedmakelaar, en als site dacht men direct aan het Moorkensplein. Het Moorkenspark zou echter veel meer zijn: ook een spiksplinternieuw districtshuis en kindercreche zou gebouwd. Maar om dit alles te kunnen plaatsen moet men wel eerst 11 huizen onteigenen, 11 huizen waar in totaal 43 mensen wonen om plaats te maken voor een park, een districtshuis, een creche én… appartementsblokken. De betrokken bewoners konden dit niet zomaar laten gebeuren, en kwamen stante pede in actie. Een van hen, Patrick Osterlynck, gaf bij ons in de studio tekst en uitleg.

Website actiegroep
Facebookpagina “Antwerpenaars tegen onteigeningen Moorkensplein”

0 Comments on “Onteigeningen aan het Moorkensplein”

Leave a Comment