Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Mediaconcentratie in Vlaanderen

Share

Twee weken geleden publiceerde de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) zijn rapport over Mediaconcentratie in Vlaanderen. Ingrid Kools van VRM is te gast in de studio.

De concentratie die al een tijd bezig was gaat door: er schieten nog 8 dagbladen over, uitgegeven door drie ondernemingen. Op de tv-markt is er wel (nog altijd) een groot aantal productiehuizen en omroepen, maar het aantal distributeurs (Belgacom, Telenet) blijft beperkt.

Wat radio betreft is het verschraling troef: Naast de publiek-commerciële omroep VRT biedt alleen de VMMa radio aan op gewestelijk niveau, en alle regionale radio’s zitten onder de Radio Nostalgie-kap (zie p19). En van de 289 ‘lokale’ radio’s zijn er nog maar 93 zelfstandig (zie p20).

In Deel 1 hebben we het over VRM, haar bevoegdheden, reclame op de VRT en enkele conclusies van het rapport. In deel 2 gaat het meer specifiek over Radio.

Links:
– Mediaconcentratie: kopie PERSBERICHT ;  RAPPORT (6MByte);  overzichtsschema
– VRM web pagina regelgeving Media, Kopie MEDIADECREET maart  2009.   Herziening Mediadecreet 28/01/2010: staatsblad-website,  Pdf kopie staatsblad van jan 2010 herziening(5MB)

0 Comments on “Mediaconcentratie in Vlaanderen”

Leave a Comment