Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

N-VA asielvoorstel weggestemd

Share

Vorige week stemde de Kamercommissie voor Volksgezondheid tegen een wetsvoorstel van verstrenging van asielprocedure dat was ingediend door N-VA  (kopie HIER).

Volgens Hans Bonte (SP.a), voorzitter van de commissie en OCMW voorzitter in Vilvoorde, was het voorstel eerder een politiek manoeuvre van N-VA om zich te profileren. N-VA had kunnen weten dat haar voorstel, zonder amendering en zonder aftoetsing met internationale regels, niet zou aanvaard worden. Bovendien moet een gestemde wet nog geïmplementeerd worden. Daarvoor heb je een regering nodig en het feit dat we nog geen regering hebben is mede de verantwoordelijkheid van de N-VA, zegt Hans Bonte.

Maar: “Als de international aftoetsing gebeurt en het populisme dat niets bijbrengt uit de voorstellen gefilterd wordt, dan denk ik dat we tot een consensus kunnen komen”, stelt hij.

0 Comments on “N-VA asielvoorstel weggestemd”

Leave a Comment