Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Vlaamse regering baant weg voor nieuw Brugs voetbalstadion in groene rand

Share

Vorige week keurde de Vlaamse regering het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de afbakening van het Stedelijk Gebied Brugge goed. Het belangrijkste element daarvan. Erik Vereecke van Groen vzw geeft tekst en uitleg. Het belangrijkste bezwaar van de groene beweging is dat het plan in tegenspraak is met het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen dat voor een “open en stedelijk Vlaanderen” kiest, dus voor het vrijwaren van de bestaande groene ruimten. Met het plan voor Stedelijk Gebied Brugge dat nu voorligt zal de de vrije ruimte tussen Brugge en Loppem  worden bebouwd.    

0 Comments on “Vlaamse regering baant weg voor nieuw Brugs voetbalstadion in groene rand”

Leave a Comment