Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Duivenkot vliegt buiten

Share

De voor de Gouden Neus genomineerde vzw Het Duivenkot verliet iets vroeger dan voorzien de door hen gekraakte rijkswachtkazerne in de Korte Vlierstraat – en vooral op een iets andere wijze dan ze zich hadden voorgesteld. De twintig via een Beursvloer-match (foto) van de Kringwinkel verkregen bedden voor daklozenopvang én praktisch al hun privé-bezittingen (tandprothese!) belandden op containers. Tot nog toe is het onduidelijk waar dat allemaal voor nodig was. Maar: “We zijn goe bezig!” En vooral: we hebben behoorlijk wat dossierkennis, zoals bleek tijdens ons gesprek.

Ter afsluiting brachten Loewie Anders & de Kwiete het Duivenkotlied (Miserie oep St Andries) live in de studio. Speciaal voor onze Jan speelden ze ook nog Oorlogsgelierde, samen met andere nummers van hen hier te beluisteren.

Nota achteraf: we contacteerden na dit interview alle betrokken verantwoordelijken van ‘t Stad om ook hen aan het woord te laten, maar we kregen geen reactie. Toch jammer.

0 Comments on “Duivenkot vliegt buiten”

Leave a Comment