Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Wapenverkoop aan het Midden Oosten

Share

Pax Christi kwam erop uit dat de vlaamse regering eind vorig jaar nog een vergunning gaf voor het leveren van 1,5 millioen € aan wapentuig aan Bahrein, en stuurde een perscommuniqué naar de fractieleiders van het Vlaams parlement met de vraag voor een strengere en striktere aanpak.  

N-VA fractieleider Kris Van Dijck minimaliseert de levering aan Bahrein (het ging over 2e hands kamions), maar geeft anderzijds toe dat een strenge aanpak nodig blijft; en zegt dat een betere aanpak in de maak is via een nieuw Vlaams decreet.

Stijn Van Bever van Pax Christi merkt op dat vrachtwagens die een paar jaar geleden door vlaanderen geleverd werden aan Saoedi Arabie, vorige week werden gebruikt bij de inval van Saoedische militairen om de volksopstand in Bahrein geweldadig neer te slaan.
Naast een strengere interpretatie van de bestaande wet, pleit hij vooral voor meer transpantie. Momenteel worden de exportlicenties op basis van nogal vage beschrijvingen geleverd.

0 Comments on “Wapenverkoop aan het Midden Oosten”

Leave a Comment